fbpx

Mengisi perut, Mendidik minda, Memenuhi potensi.

Dalam Malaysia,

lebih daripada 1 daripada 10 kanak-kanak mempunyai kurang daripada 3 kali makan sehari.

Charity Right Malaysia

Makanan diedarkan di sekolah-sekolah di seluruh dunia

Kehidupan Terjejas di seluruh dunia

bungkusan makanan keluarga dihantar di 9 negara yang berbeza

Disahkan oleh Universiti Bangsa-Bangsa Bersatu ✅

Pendekatan berkesinambungan kita untuk membasmi kemiskinan telah diakui oleh Universiti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. The "Feed To Educate"Program telah dianugerahkan Anugerah Bendera Luar Biasa dari Universiti Bangsa-Bangsa Bersatu di bawah sumbangan untuk Matlamat Pembangunan Lestari PBB 1: Tiada Kemiskinan.

Anugerah Pengiktirafan RCE dari Universiti PBB

Kanak-kanak yang berada dalam kemiskinan berisiko lebih tinggi berhenti sekolah.

Kami mahu mengubahnya.

Ikuti perkembangan terkini mengenai semua kerja penting kami di seluruh dunia, serta kempen dan aktiviti penggalangan dana terbaru kami.


  Langgan buletin kami

  Siapa yang Memerlukan Bantuan Anda?

  Tempat kami bekerja

  Malaysia

  Malaysia

  Kemiskinan adalah antara faktor anak-anak dari keluarga berpendapatan rendah berisiko tinggi berhenti sekolah dan akhirnya diserap ke dalam tenaga kerja. Kami berhasrat untuk menyelesaikan masalah ini melalui program 'Feed to Educate' kami.

  Ketahui Lebih Lanjut>

  Bangladesh

  Bangladesh

  Di Bangladesh, 33% dari semua kanak-kanak di bawah lima tahun mengalami kekurangan zat makanan. Stunting (salah satu gejalanya) mempengaruhi separuh kanak-kanak pada usia ini. Ini bererti ada 7 juta kanak-kanak yang tidak dapat mengembangkan potensi mental dan fizikal sepenuhnya kerana mereka tidak mempunyai cukup makanan.

  Ketahui Lebih Lanjut>

  Pakistan

  Pakistan

  Antara tahun 2011 dan 2016, lebih daripada 1500 kanak-kanak di bawah umur 5 tahun mati di Gurun Thar, Pakistan. Dalam sepuluh hari pertama 2016, 17 kanak-kanak telah mati kelaparan. Doktor mengatakan bahawa kekurangan zat makanan adalah penyebab kematian yang paling biasa.

  Ketahui Lebih Lanjut>

  Sudan

  Sudan

  Dianggarkan bahawa Sudan timur adalah rumah bagi lebih dari 100,000 pelarian Eritrea, dan sejak tahun 1960-an disebabkan oleh perang untuk kemerdekaan Eritrea, perkhidmatan ketenteraan terbuka, dan pelanggaran hak asasi manusia. Majoriti pelarian ini tinggal di kem di tengah-tengah keadaan yang pernah digambarkan oleh PBB sebagai "tidak dapat ditoleransi."

  Ketahui Lebih Lanjut>

  Uyghur-Turki

  Uyghur-Turki

  Lebih dari 1 juta orang Uighur yang tinggal di China telah mengalami penangkapan sewenang-wenang, kurungan ke kem, peningkatan pengawasan, dan undang-undang yang melarang barang-barang keagamaan seperti Al-Qur'an dan Hijab. Pada hakikatnya, Uighur ini dilarang beragama Islam, dan menjadi mangsa pelanggaran dan pelanggaran hak asasi manusia yang teruk.

  Ketahui Lebih Lanjut>

  Ingin melihat ke mana sumbangan anda pergi?

  Jejaki Sumbangan Anda Di Sini

  Klik pada ikon di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

  Dengarkan mengapa orang lebih suka kita.

  Testimoni

  Di luar bandar, kadang-kadang, anak-anak tidak makan (secara berkala). Dalam satu lawatan kami ke rumah pelajar, mereka tidak mendapat sebutir beras pun. Ketika keluarga tersebut mendapat bantuan makanan dari Charity Right Malaysia, mereka tidak dapat menyatakan rasa terima kasih yang mereka rasakan terhadap kami, dan terutama kepada Charity Right Malaysia. Kami sebagai guru tidak dapat menolong pelajar-pelajar ini dengan dana yang besar, tetapi dengan bantuan Charity Right Malaysia, banyak keluarga kami kini disokong dan kami melihat perubahan yang ketara dalam diri pelajar, mereka lebih positif untuk terus belajar.

  Puan Rohana Binti Mat

  Guru Kaunseling, SK Simpang Ampat, Perlis

  Dengan tidak ada lelaki lain di rumah kami, beban tanggungjawab ditanggung oleh ayah saya yang tua dan buta. Terdapat 21 daripada kita tinggal di dua pondok. Kami berkongsi lima katil single di antara kami. Selama beberapa generasi, kita terjebak dalam kitaran kemiskinan. Beberapa hari kita dapat makanan, dan hari-hari lain kita tidak dapat. Ada kalanya kita tidak makan apa-apa. Itulah sebabnya pek makanan yang diberikan CR setiap bulan sangat bermakna bagi kami.

  Mariam

  Pelarian Eritrea di Sudan

  Fellow Penyokong

  Pasangan kami

  ms_MYBahasa Melayu
  0
   0
   Troli Anda
   Troli anda kosongKembali ke Kedai